Книга от 13-ти ЕвроСпелео Форум 2019

От 26 до 29 септември 2019 г., България бе домакин на най-престижния международен спелеоложки форум в Европа, който се провежда ежегодно в избрана от Европейската федерация по спелеология страна. 

Под мотото „90 години организирано пещерно движение и 45 години пещерно спасяване в България“ форумът осигури голямо разнообразие от презентации, постерни сесии и симпозиуми на теми свързани с изследване на пещери: експедиции, биоспелеология, геология, геоморфология и география на карста, опазване и спасяване. В рамките на 13-ти ЕвроСпелео Форум се проведе и традиционният Национален форум нa пещерняците в България. В партньорство с Български Туристически Съюз (БТС) бе проведен 2-ри симпозиум за благоустроените пещери, след проведен за първи път подобен симпозиум в Австрия през 2018 г.

В книгата (на английски език) може да намерите информация за кратката история през последните 90 години на организираното пещерно движение в страната, 45 години пещерно спасяване в България, както и абстракти на презентациите от форума.

Споделяне