Покана за участие в „Купа Търговище“

Пещерен клуб „Луцифер” – Търговище и БФСп канят всички желаещи да вземат участие в състезанието за „семейни“ двойки „Купа Търговище“.

Състезанието ще се проведе от 1 до 2 декември в района на гр. Търговище, хижа Младост.

Координати на хижата: N 43°11’32.9″ E 26°31’20.2″.

До хижата се стига с лек автомобил.
Спането може да бъде в хижата, но се заплаща. При желание и голям ентусиазъм може и на палатки.

Важно: Носете си личната екипировка за проникване във вертикални пещери. За хората, които мислят да спят на палатка, носете си бивачни съоръжения: палатка, шалте, спален чувал, и т.н. и задължително канчета или друга лична посуда за храна.

Храната е подсигурена от организаторите.

Провеждането на състезанието е с цел популяризиране на пещерното дело и запознаване на хората с нещата, които правим ние пещерняците. В състезанието ще бъдат включени елементи от основните действия на пещерняците – ТЕВ, ориентиране, картиране и др.

Условия за участие

В състезанието могат да участват пещерняци по двойки, заявили желанието си. Няма значение от възрастта – малки и големи, всички са добре дошли.

Участниците осигуряват сами: транспорта, личната и бивачна екипировка (палатка, шалте, спален чувал, посуда), лична екипировка за проникване пещери.

Заявки

Заявки за участие може да направите до 30 ноември на Румен Лазаров – тел. 089 913 42 98 или Никола Енев – тел. 0888 76 00 70.

Състезанието за „Купа Търговище“ е част от календарния план на БФСп за 2018 година и се финансира частично от Министерство на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички за 2018 г.

Снимки от „Купа Търговище 2017“

Споделяне