Експедиция „Марина дупка“

Експедиция „Марина дупка“ ще се проведе в периода от 16 до 19 юли 2020 г., в района на с. Генчовци, общ. Трявна, обл. Габрово. Организатор е СК „Академик“ – Русе с финансова подкрепа на VIVACOM регионален грант.

Лагерът ще бъде на палатки в близост до пещерата. Достъпът до пещерите след селото е по черен път, който е проходим пеша. Координати на лагера са: 42.883 N, 25.467 E /приблизителни/, а на линка има карта до лагера.

Има възможност за спане в селото, в къщи за гости, на собствени разноски.

Цели на експедицията

Основната цел:

  • Продължаване изследването на пещера Марина дупка и райoна на село Генчовци.
  • Възстановяване на реперни точки и маркировка и изкопни работи в пещерата.

Други цели:

  • Проверяване на въртоп до пещера 1300 години България;
  • Теренен обход на местността, снемане на GPS координати на потенциални обекти и поставяне на указателни табелки към пещерите.

Условия за участие

В експедицията могат да участват пещерняци, заявили желанието си предварително. Лицата под 18 г. задължително предоставят на организаторите декларация за съгласие от родител.

Експедицията е обявена в календарния план на БФСп. Участниците трябва да се регистрират до 10.07.20 г.

Всички участници при пристигането си в лагера да представят копие на задължителната застраховка за такива прояви.

Участниците осигуряват сами: транспорта си, личната и бивачна екипировка (палатка, шалте, спален чувал, посуда, къмпинг стол и др.), лична екипировка за проникване в хоризонтални пещери.

Организаторите осигуряват закуска и вечеря на участниците (които са се регистрирал), както и продоволствие за проникванията и теренните обходи (шоколад и локум) и топли напитки (кафе и чай).

От участниците в експедицията ще се изисква стриктно спазване на противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19, обявени от Министерство на здравеопазването.

За въпроси: sc-akademik-rs@abv.bg и speleoakademik@gmail.com или Тихомир Енчев 0890 902 140 – ръководител на експедицията.

Споделяне