Рожден ден на СК „Ъндърграунд“

Многоуважаеми Спелеолози, пещерняци, учени, кибици и диваци,

2010 година е годината, в която на едно място някак си са попаднали няколко приятели, малко инвентар, много устрем (вероятно също толкова) бира и десетина прониквачки с онази вяра, че се създава нещо ако не по-добро, то поне нашето си. Малко плодородна пещерна глина и познайте какво се е получило: Спелеоклуб Ъндърграунд.

За 10 години първите въжета вече са на кокал, приятелствата са станали по-силни, наплели сме се всички като инвентар в прониквачка и вече няма разделяне. Пещеризоните съхнат след поредната дупка, а историите се трупат. Затова ви каним да се съберем на лагера на Свирчовица не за два, а за 4 дена. Дано ни стигне бирата и за припомняне на всички простотии, направени и ненаправени до днешна дата, и за поставяне на следващите цели. Най-ценното в пещерното дело са хората, а хората се сплотяват както посредством седене край огънче, така и чрез екипно висене, каляне и тър-каляне по дупки. Много ще ви замолим да си донесете личния инвентар и смело да се включите в програмата. Деца, кучета, котки, храна, бира и идеи за дупки са добре дошли.

Програма

19 септември

  • пристигане, опъване на палатки, влизане в джаджи за последващите забавления.
  • 15 ч. – Въжета ще има за всички „ТЕВ на тъмно“.
  • 20 ч. – парти на поляна.

20-22 септември

Посещение на пещерите в района (програмата ще варира в зависимост от кондицията на участниците, количеството изпит алкохол и мераците за каляне).

  • На 20 септември пещерно спасяване Пазарджик и Пещерно спасяване съвместно с фондация „Ела и ти“ ще проведат събитие, целящо да запознае хора с увреждания с пещери в района. Без да си го поставяме за цел, апелираме да им помогнем с каквото ни е по силите по време на деня.

Чакаме ви следващата събота на Свирчовица!

Ако имате някакви въпроси, можете да се свържете с нас на мейл speleounderground@gmail.com, както и на телефон 0878195955 – Калина Караджова

Споделяне