Пролетен тренировъчен сбор на Пещерно спасяване

Карлуково, 22-25 юни 2017

Пролетният тренировъчен лагер-сбор на спасителите в пещери ще се проведе от 22 до 25 юни 2017 г. в района на с. Карлуково.

Цели

Провеждане на учебно-тренировъчни акции на скалите в района и в Задънен дол, с цел уеднаквяване на техниката и елементите, използвани при спасителни акции в пещери и пропасти.

Всички, които имат желание да вземат пълноценно участие в лагер-сбора трябва да пристигнат най-късно на 22 юни 2017 г. до 19 часа на бивака пред пещера Банковица.

Спасителите, които ще вземат участие със сигурност в тренировката, до 18 юни (неделя) 2017 г. да потвърдят на електронна поща: jonson@pk-sofia.com, info@caverescue.bg или на телефон: 089 979 21 45 – Никола Дончев, Джонсън.

Желателно е да участват спасители от всички градове в страната.

Специализираната екипировка за спасяване ще бъде осигурена от Пещерно спасяване.

Личната екипировка да включва: лична екипировка за ТЕВ, екипировка за проникване в пещери и пропасти (гащеризон, осветление и т.н.); бивачна екипировка: палатка, шалте, спален чувал, кухненски комплект за хранене.

Пътните разходи са за сметка на участниците. Спането е на бивак на поляната пред Банковица.

Пролетният тренировъчен сбор на „Пещерно спасяване“ се организира от Българска федерация по спелеология, по инициатива на „Пещерно спасяване“ и е част от държавния календарен план на БФСп за 2017 година. Проявата се осъществява с частична финансова помощ на Министерство на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички за 2017 г.“.

Право и условия за участие

В сбора могат да участват всички спасители от страната, които са заявили своето участие най-късно до 18 юни 2017 г.

Програмата ще бъде направена след обработването на получените заявки.

Споделяне