Покана за участие в експедиция „Ел Сагуаро”

Пещерен клуб и спелео училище „София” кани всички желаещи да вземат участие в организираната от клуба експедиция „Ел Сагуаро“.

Експедицията ще се проведе от 24 до 28 май 2017 г., в района на Ловната хижа, местност Билин дол, с. Гинци. Лагерът ще бъде на палатки в близост до хижата. Наблизо има чешма с питейна вода. Достъпът е по черен път, който е проходим с лека кола, но в началото има няколко трудни завоя. Координати на лагера: N43.09439, E23.07648

Цели

Основната цел е изработването на нова дигитална карта на пещера Ел Сагуаро. В момента съществува стара такава, но част от данните са загубени, а също и дълбочината от -135 м е спорна. Новата карта ще може да бъде наложена в терена заедно с тази на Тизоин, довършена през 2016 г.

Други цели са: проверка на комин в долните части на Тизоин; отваряне на Малкото Сагуаро, което от няколко години е със срутен вход; работа по разширяване на тесняк в Първата сутрин, за да се влезе в нови части; обход на района.

Условия за участие

В експедицията могат да участват неограничен брой пещерняци, заявили желанието си.

Експедицията е обявена в календарния план на БФСп, но няма финансиране и не е част от проявите включени в държавния спортен календар на БФСп.

Участниците осигуряват сами транспорта си, личната и бивачна екипировка (палатка, шалте, спален чувал, посуда), лична екипировка за проникване във вертикални пещери.

Закуската и вечерята ще бъдат осигурени от организаторите. Участниците трябва да осигурят останалата си храна за обходи, за в пещерите и т.н.

Организаторите ще осигурят картировачни пособия, обща посуда за базов лагер и др.

При подготовка на багажа си, имайте предвид, че надморската височина е около 1300 м и времето може да е студено. За проникване в Тизоин е необходим сух костюм или неопрен, както и вертикална екипировка за дънните части.

Заявки

Моля, изпращайте заявки за участие до 19 май на mailbox@pk-sofia.com или на 0896 682 377 (Владимир).
Пишете за кои дни можете да дойдете.

Споделяне