Честване 60 години СПК „Академик“

Да си се „родил“ първи…
Началото се помни от малцина, но мнозина са били „академици“.

С шеги и закачки задружно пълзяхме, копахме, спускахме и се изкачвахме, и някак неусетно станахме на 60! По този повод Студентският пещерен клуб „Академик“ с огромно удоволствие кани своите приятели – пещерняци, а и не само – да отбележим 60-тия си юбилей!

Заповядайте от 19 до 21 октомври (петък – неделя) в едноименната хижа „Академик“ (бивша „Родопски партизани“) в местността Лещенско, село Храбрино, където се надяваме всеки присъединил се към нашето ЧЕСТВАНЕ да намери по нещо за себе си, според интереса, ОФП-то, възрастта и желанието си.

Ще има хапка и пийка, а песните и танците ще дойдат от само себе си. Спелеологията „във“ и „до“ дупка в района е възможна. Рожденикът ще съдейства за осигуряването на инвентар, но ентусиазма и желанието носете със себе си. Малките бъдещи спелеолози също няма да бъдат пропуснати, за тях ще има изградени специални въжени забавления.

Хамакуването, палаткуването и простичкото припадане под храсти и дървета се таксуват на преференциални цени. За всички останали, СПК „Академик“ ще осигури нощувка в приятна, цивилизована среда, с твърд покрив над главата.

Цената за целия уикенд е точно 50 лева на човек и включва 2 нощувки и храна, почерпката е ясна.

Шестдесет години са много време, цял един живот за някои… За нас – „академици“ – те са приказка без край, която пишем заедно с всички наши приятели, а празненството по случай 60-тия ни рожден ден ще е поредната глава в богатата ни история.

Очакваме ви!

Форма за регистрация

За въпроси и контакти: 0887565693 – Анри Хаздай

Хижа Академик (бивша Родопски партизани) се намира в местността Лещенско сред широколистна гора, на 595 м.н.в. Изходно място e село Храбрино на около час път пеша. До хижата има достъп с автомобил. По-голямата част от пътя между Храбрино и хижата е асфалтиран. Единственото по-трудно място за преминаване е един тесен мост, чиято връхна точка е доста висока и това може да се окаже препятствие за по-ниски и дълги автомобили.

От началото на 2018 г. хижа Академик е основно ремонтирана. Представлява масивна сграда на 3 етажа. Стаите са обзавeдени с по 2, 3 и 4 легла, със самостоятелни санитарни възли и топла вода. Хижата се отоплява с локално парно.

GPS: 42.030218, 24.6198252

Споделяне